Har du mycket outnyttjad plats i din trädgård som du inte vet vad du ska göra med eller vill du bara helt enkelt ha en bra träningsyta som är din egen? Det finns en hel del saker som du kommer att behöva tänka på innan du väljer att anlägga en egen fotbollsplan. En fotbollsplan kan du ha lika mycket nytta av som dina barn. Det första du måste göra för att kunna komma igång med en bra start är att säkerställa att du placerar planen rätt.

Rätt placering

Om du ska ha en egen liten fotbollsplan för barnen i trädgården kanske du bara får använda den yta som finns tillgänglig, men försök att ändå se till att planen placeras på ett sådant sätt att man inte blir bländad under soliga dagar. Vi rekommenderar att man satsar på en nord-sydlig riktning om så är möjligt. Titta dig även omkring för att se om det finns mycket löv eller barrträd nära. Du kommer annars att behöva sopa planen ren konstant för att hålla den snygg.

Rätt arbetskläder

Visst kan du bygga en fotbollsplan i bara strumplästen om du så skulle vilja, men att ha riktiga arbetskläder och bra verktyg är grundläggande för att arbetet ska bli utfört på ett bra sätt. Hos Byggmax kan du hitta allt du behöver för att bygga dig en egen fotbollsplan. Här kan du också få tips och rådgivning för att ditt projekt ska kunna slutföras.

Inhägnad plan eller inte?

Om du väljer att ha planen inhägnad eller inte är helt upp till dig själv. Är det en offentlig eller allmän fotbollsplan som du ska anlägga är inhägnad naturligtvis att rekommendera. I din trädgård kan du själv välja vad som passar bäst. Vill du säkerställa att bollen inte flyger iväg och krossar ett fönster kan du satsa på vanligt nät.

Rätt grund

Det bästa underlaget för din fotbollsplan är att använda dig av konstgräns. Konstgräns är smidigt och enkelt att anlägga samt håller sig snyggt året runt. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att din fotbollsplan kommer att se ut som gammalt hö under höst och vinter. Visst kan konstgräs fortfarande bli blött, men det ruttnar och förmultnar aldrig.

Finansiering

Även om det inte behöver vara en kostsam historia att bygga en egen fotbollsplan är det ändå bra att ha en budget. Räkna ut hur mycket pengar du är villig att lägga på ditt projekt och se därefter om det går hand i hand med de kostnader som du kommer att stå inför. Det bästa är naturligtvis om du kan försöka undvika lån så mycket som möjligt. Spara hellre ihop pengarna själv så har du en fotbollsplan som du inte behöver vara skyldig någon för.

Divi