Fotboll är en bollsport som har funnits väldigt länge. Det är en bollsport som många både gillar att spela och titta på. En bollsport som däremot är betydligt yngre i sammanhanget är padel. Padel är en sport som har blivit oerhört populär. Om du vill testa att spela ska du veta att tröskeln att komma igång är väldigt låg och inlärningskurvan går snabbt uppåt i början. När du spelar ska du ha en padelracket och det kan du hyra första gångerna du testar. Om du sedan tycker att padel är roligt och vill fortsätta att spela är det en bra idé att köpa en egen padelracket. Dels kostar det att hyra och det drar snabbt iväg och sedan får du en padelracket som passar din spelstil. Det finns olika racketar som har olika former. Balanspunkten sitter olika beroende på vilken form padelracketen har. Om du vill testa olika racketar kan du göra det i padelhallen om de har en shop.

Fotbollen är en uråldrig sport

Fotboll är en så gammal sport att det inte riktigt går att säga när den såg dagens ljus för första gången. Allt tyder dock på att någon form av fotboll spelades runt år 400 f.Kr. Med det i åtanke är det inte svårt att förstå varför fotboll är en religion på många håll. Men det var i början av 1800-talet som fotbollen började att etableras på riktigt. Dagens fotboll har sina rötter i England. 1885 blev proffsfotboll accepterad i England och 1870 kom fotbollen till Sverige. 1890 organiserades svenska mästerskapen för första gången, som idag heter allsvenskan. I början av 1900-talet började damfotbollen att växa fram i Sverige.

Fotboll engagerar många människor

Fotboll är något som engagerar många, allt från unga till gamla. Det är något som människor kan samlas och finna en gemenskap kring. Tyvärr rör även fotboll upp många känslor. När favoritlaget förlorar kan det leda till bråk mellan olika supportrar.

Divi