Är du intresserad av fotboll? Kul! Fotboll är den sport som är tveklöst störst i hela världen och det finns många sätt att utöva sporten på. Du kan spela tillsammans med vänner på fritiden, anmäla dig till en fotbollsklubb, spela för träningen och hälsans skull eller spela på elitnivå. Oavsett varför du väljer att spela så är grunden oftast densamma för alla – fotboll är helt enkelt väldigt kul!

När vintern börjar att lägga sig och marken på fotbollsplanen blir hård är det frisparkar som du kommer behöva använda dig av för att lyckas få in bollen i mål. För att bli en riktigt duktig frisparkare finns det ett flertal tips och knep som du kan använda dig av, men i grunden handlar det om att träna, träna och träna lite till. För att bli riktigt duktig på något så måste man öva. Det spelar ingen roll om det handlar om ridning, simning, installation av nya pvc fönster, renovering av badrum och kök, laga mat eller just spela fotboll. Allt handlar om träning.

Bästa tipsen för en bättre frispark

Träna inte utan en målvakt

Det är inte speciellt svårt att göra mål om det inte ens finns någon målvakt som vaktar, eller hur? Visst kan träning på detta vis ändå hjälpa dig att få en mycket bättre teknik, men du behöver den utmaning som bara en riktig målvakt kan ge dig. Genom att träna tillsammans med någon som kan agera målvakt är det lättare för dig att se om dina frisparkar faktiskt skulle komma till nytta under en riktig match eller inte.

Använd många fotbollar

Vill du vara säker på att få ut så mycket av ditt träningspass som möjligt så behöver du se till att utföra mycket snabba repetitioner. Spelar du med hjälp av endast en boll kommer du behöva springa iväg för att hämta tillbaka den efter varje spark, något som i sin tur gör så att din träning inte blir lika bra. Ett tips är därför att använda dig av flera bollar. På så sätt kan du se till att få iväg många fler skott på en mycket kortare tid. Vill du inte köpa nya fotbollar så se om du kan låna några från vänner och bekanta eller titta på begagnade alternativ.

Träna ofta och varierat

Du kommer inte att kunna ta några genvägar om du vill bli en duktig frisparksskytt. Här gäller det att du tränar så mycket som möjligt, men se också till att din träning blir varierad. Om du enbart tränar på att bli grym på frisparkar från ett visst avstånd är det således enbart dessa som du kommer att klara av. Om du däremot varierar och tränar från flera håll och vinklar så finns det ingen frispark du inte klarar av.

Divi